Viryayoga på Sudersand, Fårö

En av de vackraste stränderna, med havet framför Dig och solen som sakta stiger upp, dagen som gryr. Där och då yogar vi tillsammans och hälsar både solen och dagen.

Under veckorna 28-31 kommer jag att hålla yogaklasser varje vardags morgon mellan kl. 08.00-09.30.  Vi håller till på stranden nära Sudersannas strandrestaurang. Det finns yogamattor att låna men begränsat antal, så ta gärna med egen om du har. 

Vad är Viryayoga? 

Virya är en yogaform som är dynamisk, mycket rörelse där positionerna är länkade till varandra. Virya är sanskrit och betyder entusiasm, energi eller kraft. Den har sina rötter i hathayoga och vi yogar i ett flöde från nivå 1-2 och både nybörjare och mer avancerade yogisar är varmt välkomna.

Viryayoga bygger på tio moduler:

  1. Uppvärmning
  2. Solhälsning
  3. Stående positioner
  4. Balanser
  5. Armbalanser och magstärkande positioner
  6. Höftöppnare
  7. Bakåtböjningsr
  8. Framåtfällningar
  9. Avslutande positioner
  10. Avslappning

Vi har alltid fokus på biomekanik, kroppens rörelsemönster, ett filosofiskt tema med allt från korta till genomgående tankekorn och vi ger utrymme för glädje och lite stim och fnitter. 

Vi börjar varje pass med att landa i stunden, grunda kroppen och skapa närvaro och vi har genomgående fokus på vår andning. Andningen hjälper oss både att skapa närvaro men även att hålla våra positioner.

Jag som leder klasserna, Maria, har mitt fokus på att du jobbar hälsosamt med din kropp vilket innebär att jag virvlar runt deltagarna och korrigerar kroppar och påminner om biomekaniken. Men naturligtvis är den som känner kroppen bäst du själv och du yogar efter dina egna förutsättningar.

Priset för en klass är 150 kr. Klippkort finns, fem gånger för 600 kr. Kontanter eller swish. 

Inställt vid regn. 

”Det är i nuet som all kraft och energi finns. Det är då som en förändring kan ske” 

Varmt välkomna!

Lämna en kommentar